Dhuruar nga UNICEF dhe UN Women

91131364_2263449483962768_1315574269748445184_n.jpg | #UNKT #GENDER EQUALITY #COVID19 #UNICEF #UNWomen

Ndërsa izolimi dhe karantina vendosen si masa për të parandaluar përhapjen e #COVID19, familjet vendosen në tendosje dhe rreziku i dhunës në familje rritet.

Ne jemi të përkushtuar të sigurojmë që nevojat e të mbijetuarve të dhunës në familje plotësohen gjatë pandemisë. Si një përpjekje e përbashkët e Ekipit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë, strehimoret në Kosovë kanë marrë ushqim, pajisje higjienike dhe mallra të tjera për të përmbushur nevojat e tyre.

Shtëpia e sigurt Gjakova deklaroi "Në emër të grave dhe fëmijëve në strehimore ne mbesim falenderues ndaj Programit Unicef ​​në Kosovë dhe UN Women, për përgjigjen shumë të nevojshme në këtë periudhë të vështira".

Lexoni më shumë

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

us.jpg

Këshilltari i Rinisë i UNMIK-ut dhe Këshilli i Shkurtër i Sigurisë për Rinjtë e Rinj të Kosovës

UNMIK-u ishte një nga tre misionet e KB-së që prezantuan praktikat e tyre më të mira në takimin e formulës * të Arrias të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lexo më shumë
European union.PNG

Rri sigurtë, mbaje maskën!

Koronavirusi nuk është miku yt, por ti ke superfuqi për ta parandaluar atë. Ndjeki hapat e paraqitur në këtë video për ta luftuar koronavirusin.

Lexo më shumë