Mbështetje për Ministrinë e Shëndetësisë

arrink.jpg | #COVID19 #UNICEF

Sot, 3.6 ton pajisje (vëllim 30m3) janë dorëzuar në Ministrinë e Shëndetësisë për të mbështetur punonjësit e shëndetit në vijën e parë të luftës së Kosovës kundër COVID 19, përfshirë:

  • 36.200 doreza,
  • 33.600 maska ​​kirurgjikale,
  • 2.700 maska ​​për mbushje të lartë,
  • 1000 mbrojtje të tërësishme,
  • 8,960 fustane,
  • 2.800 përparëse mbrojtëse

Ata e dinë këtë, ndihma është e nevojshme shpejt. UNICEF Kosova ka qenë në gjendje të reagojë shpejt, duke shpërndarë furnizime parandaluese për punëtorët shëndetësorë të vijës së përparme edhe kur logjistika është jashtëzakonisht sfiduese globalisht. Ata do të vazhdojnë të mbështesin mjete krijuese në mënyrë që çdo i ri dhe fëmijë në Kosovë të kapërcejë sfidat e paraqitura nga COVID 19 ”.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

us.jpg

Këshilltari i Rinisë i UNMIK-ut dhe Këshilli i Shkurtër i Sigurisë për Rinjtë e Rinj të Kosovës

UNMIK-u ishte një nga tre misionet e KB-së që prezantuan praktikat e tyre më të mira në takimin e formulës * të Arrias të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lexo më shumë
European union.PNG

Rri sigurtë, mbaje maskën!

Koronavirusi nuk është miku yt, por ti ke superfuqi për ta parandaluar atë. Ndjeki hapat e paraqitur në këtë video për ta luftuar koronavirusin.

Lexo më shumë