VocUp ofron ndihmë falas për institucionet shëndetësore në Kosovë

91250326_543117553011766_1997914375444234240_n.png | #LANGUAGE #COVID19 #VocUp

Duke njohur rëndësinë e informimit të të gjithë qytetarëve të Kosovës gjatë pandemisë së virusit COVID-19, VocUp ofron ndihmë falas për institucionet shëndetësore në Kosovë për t'i përkthyer dhe për t'i redakutar në gjuhët zyrtare ato dokumente që kanë për qëllim të informojnë qytëtarët për masat kundër sëmundjes infektive.

Duam të jemi përgjegjës dhe të zvogëlojmë problemin kronik të mosrespektimit të Ligjit për gjuhët, i cili sidomos gjatë pandemisë tregon përmasën e problemit shoqëror.

Për hir të efikasitetit, vendosim kapacitetet tona në dispozicion të Zyrës së Komisionerit për Gjuhët, i cili do të koordinojë me institucionet që kanë nevojë për mbështetje.

Qendra për Iniciativa Sociale me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Prishtinë, UNMIK-ut dhe IOM-it, dëshiron të ndihmojë që çdo qytetar i Kosovës të ketë të gjitha informacionet në dispozicion në gjuhën që ai e kupton, gjatë kësaj periudhe të vështirë.

Lexo më shumë

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

us.jpg

Këshilltari i Rinisë i UNMIK-ut dhe Këshilli i Shkurtër i Sigurisë për Rinjtë e Rinj të Kosovës

UNMIK-u ishte një nga tre misionet e KB-së që prezantuan praktikat e tyre më të mira në takimin e formulës * të Arrias të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lexo më shumë
European union.PNG

Rri sigurtë, mbaje maskën!

Koronavirusi nuk është miku yt, por ti ke superfuqi për ta parandaluar atë. Ndjeki hapat e paraqitur në këtë video për ta luftuar koronavirusin.

Lexo më shumë